OverEventsContact
language-icon
icon-chevron-down-secondary
EN
NL
Werken bij LINKIT
DIT EVENEMENT HEEFT AL PLAATSGEVONDEN.
De eerste stappen richting de cloud
Leer het van onze experts
place-dark-icon
Online
1 Nov 14:30 - 16:00
EVENEMENT

Je wil een transformatie aangaan, een transformatie naar de cloud. Als je alle technische kennis in huis hebt kun je aan de slag, toch?

Je zou het misschien niet denken, maar tijdens deze transformatie is de techniek maar een klein onderdeel van het geheel. Hoewel de technologie absoluut onmisbaar is, is het traject wat eraan voorafgaat nog veel belangrijker.

Wat is dan het grootste deel van de transformatie? Dat zijn de mensen, het proces, het neerzetten van een visie en deze nastreven.
Tijdens het event hebben we twee experts in ons midden; Dian van Heijningen en Gorden Blom. Beiden delen ze hun eigen ervaringen en bevindingen op gebied van deze transformatie.

Dian is niet vies van écht aanpakken. Hij zal vertellen hoe je een start maakt aan de fundering in de cloud. Ook neemt hij je mee in het "infrastructure as code" principe, 98% kan geautomatiseerd worden. Verder gaat hij op nog veel meer in; Wat zijn bijvoorbeeld de rechten en kostenboundaries? Hoe vlieg je cloud governance aan? Ook deelt hij zijn ervaringen met Identity and Access Management (IAM).

Gorden weet als geen ander hoe hij met de eerste stappen aan de slag moet. Hij werd 4 jaar geleden, door een bedrijf in de financiële sector, gevraagd om een software development team te transformeren naar een echt cloud software development team. Tijdens zijn presentatie neemt hij je mee in de lessen die hij de afgelopen jaren heeft geleerd. Waarom is bijvoorbeeld het aanwijzen van een 'burning platform' zo belangrijk? En welke software moet je willen bouwen? Een sneak-preview: De techniek is echt maar een klein onderdeel!

Het event vindt online plaats en is te bekijken via een link naar de live sessie.

Quickwins van dit event

  • Stel jouw brandende vragen aan onze experts
  • Leer van de ervaring van een ander
  • Maak vandaag nog de eerste stap richting de cloud

Programma
15.30 Inloop
15.35 Eerste talk - Dian van Heijningen
16.00 Tweede talk - Gorden Blom
16.25 Vraag maar raak!
16.45 Tot de volgende keer

Leer onze experts kennen:

Onze eerste expert is Dian van Heijningen (Wigo4it). Dian is Product Owner Cloud Engineering & Enablement bij Wigo4it. Wigo4it is voor zo ver wij weten de eerste overheidsinstantie die vóór eind 2023 geen eigen datacenters meer heeft en volledig in de publieke Cloud draait. Samen met zijn team bouwen ze de infrastructuur die nodig is om de DevOps teams zo goed mogelijk te enabelen in de Cloud. Doordat ze de infrastructuur aanbieden op een centrale manier (HUB-Spoke model) scheelt dat flink in kosten. Door deze fundering hoeven de DevOps teams zich niet bezig te houden met het secure en compliant houden van deze infrastructuur waardoor zij hun tijd kunnen besteden aan het secure en compliant bouwen van de software.
Onze tweede expert is Gorden Blom (Cloud Solution Architect). Gorden is sinds 2005 actief in de wereld van .NET. Voornamelijk gericht op internettechnologieën. Zijn voormalige klanten zijn multinationals als T-Mobile, Deutsche Telekom AG, Rabobank International, Norfolkline, Robeco en ING. Als Cloud Solution Architect is hij verantwoordelijk voor het creëren van schaalbare cloud-native oplossingen waarop het bedrijf vertrouwt om hun ware potentieel te bereiken. Met behulp van Microsoft-technologieën maakt hij cloudoplossingen die voldoen aan de eisen van de organisatie en deze zelfs overtreffen. Een team vormen met een DevOps-cultuur dat meerdere keren per dag kan promoveren naar productie, indien nodig, zonder alle audit- en controlemaatregelen uit het oog te verliezen die een moderne onderneming nodig heeft door een 'alles automatiseren'-mentaliteit te hebben.

Meld je aan voor dit event