Job expired

Adviseur Techniek

36h per week 12 months + Apply before 04 December 22:59

Experience

Senior

category

Program management

technologies

see description

location

Delft

De opdracht van het programma is om ervoor te zorgen dat de I-strategie wordt door vertaald naar de Industriële Automatsering.


Het programma bouwsteen ontwikkelteam bedienketens is onderdeel van Rijkswaterstaat Centrale Informatie Voorziening (RWS-CIV), het onderdeel dat verantwoordelijk is voor de Informatievoorziening binnen RWS. De opdracht van het programma is om ervoor te zorgen dat de I-strategie wordt door vertaald naar de Industriële Automatsering. Dit betekent oa: De focus verschuift van nieuwe plannen maken, naar keuzes maken en concrete resultaten behalen. We gaan naar meer standaard oplossingen en minder maatwerk: hierdoor wordt de keuzevrijheid beperkt. Het uitgangspunt is: één functie, één applicatie. Dit betekent ook standaardisatie van IV in GWW objecten. We werken aan een robuuste basis (van kennis, IV infrastructuur en data) waarop we flexibel en kort-cyclisch IV-functionaliteiten kunnen aanbieden. Het in bouwblokprojecten bediendomein borgen van de kwaliteit van de ontwerpprocessen, -oplossingen en producten van de IA Bouwblokken. Een en ander op basis van de bestaande kaders en richtlijnen bij RWS. In de projecten voorwaarden scheppen en adviseren over- en toezien op de naleving hiervan. Aanspreekpunt zijn voor projectorganisatie en opdrachtnemer. Voor het ontwikkeltraject Bouwblokken Industriële Automatisering (IA), zijn we opzoek naar een Technisch Manager. Je adviseert over en werkt mee aan: -je bent verantwoordelijk voor het integrale ontwerp, inclusief het raakvlakken met de objectdomein, verkeersgeleiding en scheepsvaartbegeleiding en opstellen van systeemarchitectuur.je bent key speler in het ontwikkelteam, hij/zij beschikt over relevante kennis van bediendomein voor het project ORBB, Audio en Video. - je adviseert over de (project)organisatie over de aanpak, het gebruik van interne standaarden en richtlijnen- je werkt mee aan ontwikkeling, verbeteren en implementeren van relevante kaders en de werkwijzer IA Bouwblokken en kennisdeling- Deelnemen aan reviews en toetsen, zowel intern als extern.-Je hebt ervaring met technologische en organisatorische implementatie van verschillende standaard bouwblokken, kunnen beoordelen van systeemontwerpen en kunnen afstemmen en communiceren met stakeholders. De standplaats is Delft. Werkzaamheden kunnen ook plaatsvinden op meerdere plaatsen binnen Nederland.Eisen:

 • Je hebt minimaal een HBO diploma in de richting (industriële) automatisering, elektrotechniek of vergelijkbaar.
 • Je hebt aantoonbaar kennis van de Rijkswaterstaat werkwijze "IA Bouwblokken".
 • Je hebt aantoonbaar kennis en ervaring met Stakeholdermanagement, Changemanagement
 • Het ontwerpen, realiseren en opleveren van complexe integrale industriële automatiseringssystemen voor beweegbare bruggen, sluizen, tunnels, verkeerscentrales, trein of metro.
 • Het Ontwikkelen van systeemarchitectuur op basis van ISA95, ISA88, systems engineering en requirements engineering
 • In het coachen van Systeem architecten en ontwerpers/engineers op het gebied van architectuur, ontwerpen en Sparx systems Enterprise Architecture


Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. We beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving. Samen met anderen werken we aan een land dat beschermd is tegen overstromingen. Waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar je vlot en veilig van A naar B kunt. Samenwerken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.

In Nederland staan we de komende jaren voor een forse uitdaging op het gebied van bereikbaarheid, veiligheid en leefbaarheid. De doelstellingen op deze terreinen kunnen we uitsluitend realiseren met de inzet van Informatievoorziening (IV) waarbij burgers, bedrijfsleven en partners centraal staan. Onderdeel van IV is de industriële Automatisering. In de I-strategie van RWS is bepaald dat de Industriële Automatsering als IV asset van strategisch belang is voor RWS.

 • Reference ID
  0011386
 • Deadline
  Apply before 04 December 22:59
 • Hours per week
  36h per week
 • Duration
  12 months +
 • Start
  28 November

Check out other events from LINKIT

See more