Job expired

Project Architect

Dienst Justitiële Inrichtingen

36h per week Apply before 06 April 10:00

Experience

Senior

category

IT Architecture

technologies

Togaf

location

Gouda

Project Architect gezocht in Gouda met kennis en ervaring met methoden en technieken voor het ontwikkelen en onderhouden van architecturen, de BIS-methodiek (Novius) en informatiesystemen zoals TOGAF of ArchiMate.


Een energieke bijdrage aan de vernieuwing en verbetering van de informatievoorziening van Dienst Justitiële Inrichtingen. Dat is wat jij levert als je als projectarchitect aan de slag gaat vanuit Informatiemanagement en Architectuur in een aantal te initiëren en daarna te realiseren IV-projecten in het DJI domein Bedrijfsvoering. Jij definieert essentiële producten en diensten, stuurt op de juiste oplossingsrichtingen en stelt startarchitecturen op.


Als projectarchitect maak je deel uit van een domeinteam, in dit geval het domein Generieke-IV en Bedrijfsvoering. Jij helpt bij de doorontwikkeling, vernieuwing én verbetering van ons informatievoorziening- en ICT-landschap, om zo een grotere efficiency van onze processen te bereiken. Humaan en veilig transport van justitiabelen van A naar B, bijvoorbeeld. Of in dit geval vooral gericht op de inrichting van de te vernieuwen DJI Intranetten en Extranetten en de selectie en inrichting van generieke applicaties op het gebied van proces-&incidentmanagement, zaakgericht werken en documentmanagement. Met jouw kennis van bedrijfs-, informatie- en applicatiearchitectuur ben jij een verbindende schakel tussen architectuur, informatie- en projectmanagement én het primaire en/of bedrijfsvoerings proces van DJI.


Jij concretiseert, ontwikkelt en implementeert de informatie-, applicatie-, en technische infrastructuur. Daarbij werk je veel samen met projectleiders, businessanalisten en domeinarchitecten. De domeinarchitect zet de lijnen uit; onder aansturing van de desbetreffende projectleider of initiërend informatiemanager realiseer je die in een werkbare projectarchitectuur. Zo realiseer je tastbare oplossingen en concrete resultaten. Degene die aan het einde van een project met de veren gaat pronken? Ja, dat ben jij meestal.


Binnen de kaders van tijd en budget borg jij de start- en daarvan afgeleide solutionarchitectuur van een project en ben je verantwoordelijk voor de verdere uitwerking ervan. Daarnaast stem je samen met de domeinarchitect de enterprise-architectuur af en borg je de richtlijnen. Je helpt ook bij het ontwikkelen van businesscases en projectvoorstellen en schept inzicht in de samenhang tussen applicaties. Tot slot adviseer je bij de uitfasering van oude applicaties en het ontwerpen van nieuwe én beoordeel je de kwaliteit van ontwerpen.Functie-eisen:

·     WO werk- en denk niveau

·     Je hebt kennis van en werkervaring in het bedrijfsvoeringsdomein binnen de overheid.

·     Ervaring als projectarchitect met complexe IV-projecten

·     Je hebt kennis van en ervaring met methoden en technieken voor het ontwikkelen en onderhouden van architecturen, de BIS-methodiek (Novius) en informatiesystemen zoals TOGAF of ArchiMate.

·     Je hebt kennis van en werkervaring in het justitiedomein of in de voor DJI relevante ketens zoals strafrecht, jeugd of executie.

·     Je hebt kennis van en ervaring met het opstellen van annotaties, beleidsnotas, plannen en adviezen.


Functiewensen:

Jij houdt van intellectuele uitdagingen en bent creatief. Daarbij ben je een bruggenbouwer die mensen weet te overtuigen en gemakkelijk schakelt met verschillende betrokkenen. Je analytische en communicatieve vaardigheden zijn groot. Daarnaast ben je zelfstandig, klantgericht, adviesvaardig en kun je op je strepen gaan staan wanneer je dat nodig acht en de verantwoordelijkheid naar je toetrekken. Voor een discussie met een manager deins jij niet terug. Je voelt je binnen een complexe en politiek-bestuurlijke omgeving op je plek. En ook belangrijk: je hebt een behoorlijke dosis humor!

 • Reference ID
  0012867
 • Deadline
  Apply before 06 April 10:00
 • Hours per week
  36h per week
 • Start
  20 April

Check out other events from LINKIT

See more