Job expired

ICT architect

Agentschap Telecom

36h per week 4 months + Apply before 07 April 21:59

Experience

Senior

category

IT Architecture

technologies

Togaf

location

Groningen

Op zoek naar een ICT architect met kennis van data modellering en met de relevante standaarden (NORA, TOGAF, BIR)


Functieomschrijving:

Er zijn verschillende actuele ontwikkelingen bij Agentschap Telecom. Een paar voorbeelden:- Steeds meer interacties met burgers en bedrijven verlopen digitaal en via een portaal. Daarvoor zet AT digitale toegangsverlening, workflow en zaakgericht werken in. - Er is behoefte aan flexibele inzet van IT tegen zo laag mogelijk kosten. AT wil haar applicatie landschap optimaliseren en moderniseren. De migratie naar de cloud en een nieuwe werkplek zijn hiervan voorbeelden.- Door de verdere integratie van bedrijfsprocessen en informatievoorziening is een goede interactie tussen business en IT nodig. AT ontwikkelt opdrachtgeverschap, governance en portfoliomanagement. - AT maakt steeds meer gebruik van Shared Service Organisaties en richt hiervoor een nieuwe regie-organisatie in.- De behoefte aan kwalitatieve tijdige IT ondersteuning neemt toe; AT werkt aan een adequate en professionele IT organisatie met focus op architectuur, service management, functioneel beheer en projectmanagement.- Informatiebeveiliging en cyber security zijn voor elke overheidsorganisatie belangrijk. Voor AT zijn ze extra belangrijk vanwege de nieuwe taken die de organisatie heeft gekregen op het gebied van toezicht op elektronische vertrouwensdiensten, op basis van de eIDAS-verordening, en op Idensys en eHerkenning (het ETD-stelsel).Deze ontwikkelingen vragen om zicht op samenhang, structuur, onderbouwde keuzes en een optimale ondersteuning van de business behoeften door adequate ICT-oplossingen.

De ICT-architect is verantwoordelijk voor:- Het maken en bewaken van de noodzakelijke architecturen op het gebied van business, applicatie, informatie en infrastructuur op de verschillende niveaus van enterprise en domeinen. - Het geven van inzicht en overzicht in complexe situaties- Het actief participeren in ICT projecten en hierbij helpen bij het maken en bewaken van de project- ofwel solution architecturen.- Het adviseren van het management van AT en de CIO in het bijzonder bij relevante besluitvorming, onder andere door het maken van een ICT-radar om tijdige en adequaat te kunnen reageren op nieuwe en veranderende behoeften op het gebied van ICT.- Afstemmen met collega-architecten bij binnen AT en andere organisaties, zoals DICTU (SSO ICT dienstverlening) en andere onderdelen van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (zoals het departementale CIO Office, RVO, NVWA).Functie-eisen:

 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in het schrijven van plannen en adviesdocumenten
 • Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring op het gebied van IT architectuur.
 • Je hebt minimaal 3 jaar aantoonbare kennis van de relevante en eerder genoemde aspecten van architectuur, aansluitend bij de bedrijfssituatie en verantwoordelijkheden.
 • Je hebt kennis van data modellering, systeem integratie en proces modellering.
 • Je hebt kennis van en ervaring met de relevante standaarden zoals EAR, NORA, Togaf, BIR,
 • BPM.
 • HBO of WO werk en denkniveau


Bedrijfsinformatie:

Agentschap Telecom is onderdeel van het Ministerie van Economische Zaken. Drie hoofdtaken van Agentschap Telecom zijn het verwerven, uitgeven en beschermen van frequentieruimte. Het dagelijkse werk van Agentschap Telecom heeft onder andere betrekking op het gehele werkterrein van draadloze en draadgebonden communicatie. Door de verweving van draadgebonden en draadloze communicatie breidt het werkgebied van Agentschap Telecom zich uit. Draadloze en draad gebonden toepassingen zijn zo met elkaar verweven, dat een storing in een draad gebonden netwerk grote gevolgen kan hebben voor draadloze communicatie. Agentschap Telecom is de toezichthouder, uitvoerder en expert voor het gehele elektronische communicatiedomein. Agentschap Telecom heeft twee locaties, één in Groningen en één in Amersfoort. Meer informatie over Agentschap Telecom kunt u vinden op www.agentschaptelecom.nl

 • Reference ID
  0012864
 • Deadline
  Apply before 07 April 21:59
 • Hours per week
  36h per week
 • Duration
  4 months +
 • Start
  01 May

Check out other events from LINKIT

See more