Job expired

Salesforce Developer

Rijkswaterstaat

36h per week 2 months + Apply before 06 December 14:00

Experience

Senior

category

ERP/SAP/CRM

technologies

Salesforce

location

De Bilt

Wij zoeken voor onze klant het KNMI een ervaren Salesforce consultant


Opdrachtbeschrijving

Binnen de roadmap van de Data Services zijn de eerste stappen het migreren van Licentie Administratie Systeem (LAS) en het implementeren van self service faciliteit voor betalende eindgebruikers (licentiebureau klanten):

Stap 1a: het overzetten van LAS naar Salesforce en stap 1b: inrichten van MyAccount / self service.

Stap 1a: LAS verzorgt nu registratie en beheer van de afnemers (betalende klanten). Het LAS is een Access applicatie, die momenteel 80 klanten bevat en 135 producten. Deze database willen we omzetten naar Salesforce. Het LAS verzorgt nu de volgende functies: 1) contracten geadministreerd d.m.v. een overzicht van de af te nemen dataproducten en de historie. 2) LAS verzorgt het uitrekenen en het opmaken van de factuurbijlage voor de klant (specificatie van de uiteindelijke factuur). 3) LAS verzorgt het opmaken van de factuurbijlage voor IBI-F&C (interne specificatie t.b.v. kostensoort en kostenplaats). 4) In LAS staan alle af te nemen dataproducten met de prijs per jaar. 5) LAS verzorgt de management rapportages: overzichten van wat aan wie geleverd wordt, periodieke opbrengsten. 6) Overzicht van afdrachten naar externe partijen (ECMWF, ECOMET, EUMETSAT).

Stap 1b: MyAccount Self service faciliteit: 1)Afnemers kunnen hun gegevens en contracten inzien en (deels) wijzigen vanuit een MyAccount omgeving 2) Status data aanvraag kunnen inzien bij nieuwe aanvraag. Wat verwachten wij van de contractant? Samen met data services team transitie proces opzetten, Samen met data services team interne proces aanpassingen identificeren, optimaliseren en daar waar mogelijk en haalbaar binnen de scope aanpassen. En hierbij efficient gebruik maken van de mogelijkheden die Salesforce biedt.


Achtergrond:

Op het KNMI zijn er momenteel meerdere loketten voor het afnemen van data: het KNMI Data Centrum, wat de Open Data toegang verzorgt en het Licentiebureau, wat de operationele data dienstverlening onder licentie verzorgt. In het kader van het verbeteren van de dienstverlening en efficiëntie worden beide voorzieningen geïntegreerd. Hiervoor zijn binnen het KNMI twee teams gevormd: het Data Platform Team, wat de technische realisatie van de data voorziening gaat implementeren en het Data Services Team, wat het klantcontact rond de data zal gaan verzorgen. Het Data Services Team verzorgt het klantcontact voor zowel operationele dienstverlening en Open Data en de interne verwerking hiervan. Er is een sterke samenwerking tussen het Data Platform Team en het Data Services Team. Voor het inrichten van het klantcontact is er vanuit architectuur de keuze gemaakt om in te zetten op Salesforce. De implementatie zal in stappen gemaakt worden. De implementatie zal in stappen gemaakt worden. De eerste stap is om het LAS (Licentie Administratie Systeem) te vervangen en een MyAccount/self service omgeving voor operationele data klanten te verzorgen. Hiermee worden twee business doelen geraakt en daarmee waarde voor KNMI gerealiseerd: efficiënte dienstverlening (LAS vervanging) en verbetering dienstverlening (MyAccount/selfservice).Eisen:

 • Certified Salesforce Developer
 • Aantoonbare kennis en ervaring met Salesforce implementaties
 • 3 jaar HBO werk/denk niveau
 • 3 jaar ervarng:
  • Experienced in Salesforce implementations
  • Experienced in Softeware development
  • Experienced in database design


Pragmatisch: weet hoe de vraag van KNMI goed te vertalen naar een schalende, toekomstgerichte SF oplossing; team speler; gewend om in een Agile/Scrum omgeving te werken; Kan kennis overdragen naar KNMI medewerkers.

 • Reference ID
  0011418
 • Deadline
  Apply before 06 December 14:00
 • Hours per week
  36h per week
 • Duration
  2 months +
 • Start
  16 December

Check out other events from LINKIT

See more