Job expired

Architect

DICTU

36h per week 3 months + Apply before 17 February 22:30

Experience

Senior

category

IT Architecture

technologies

Togaf

location

Den Haag

Heb jij kennis van Archimate en Togaf, en daarnaast 5 jaar ervaring als Architect netwerk infrastructuur?


Als architect infrastructuur, met als aandachtsgebied netwerk (technologie), werk je de technische bouwblokken uit waaruit de doelarchitectuur is opgebouwd. Daarbij houd je rekening met de Rijksbrede standaarden, de informatiebeveiligingstandaarden en de DICTU referentiearchitecturen en -standaarden. Misschien nog belangrijker dan de bouwblokken zelf, is de weg daar naartoe. In overleg met de verschillende DEVOPS teams splits je de bouwblokken in kleine, concrete en maakbare, delen. Tevens stel je de prioriteit en afhankelijkheden van deze delen vast in overleg met de DEVOPS teams en de domeinarchitect. De uitkomst leg je vast in een roadmap die uitleg geeft over hoe de huidige netwerk architectuur van DICTU migreert richting de doelarchitectuur. Waar nodig leg je de doelarchitectuur, en de route daar naar toe, uit aan belanghebbende.


De divisie infrastructuur van DICTU zit in een transitie naar agile werken. Ook de afdeling Netwerk en Datacenter is bezig met het opzetten van DEVOPS-teams. Deze teams ontwikkelen, in samenspraak met de domeinarchitect, een architectuurvisie en roadmap voor hun eigen product. De domeinarchitect bewaakt daarbij de visie en integraliteit voor de gehele infraketen voor wat betreft de netwerkaspecten. Een eerste concept doelarchitectuur op netwerkgebied is opgesteld door het combineren van de klantvraag met de technische mogelijkheden. Deze dient verder uitgewerkt te worden in afstemming met de DEVOPS teams en de andere domeinarchitecten binnen de divisie infrastructuur. De inhuur is bedoeld als aanvulling op en ondersteuning van de domeinarchitect netwerken. Het betreft geen inhuur op een specifiek project, maar een lijnactiviteit, met mogelijke (kaderstellende) betrokkenheid bij projecten. • Architect netwerk infrastructuur
 • HBO/WO werk- en denkniveau
 • Informatiebeveiliging: aantoonbare kennis en ervaring, met relevantie voor de opdracht, bijv. middels certificering
 • Kennis van netwerk infrastructuur (Software Defined Networks, Application Delivery Controller, Firewalls)
 • Kennis van Archimate en TOGAF


DICTU levert ICT en digitale diensten voor EZK en een aantal andere ministeries. Ze zet haar kennis en ervaring in om de beleids- en organisatiedoelen van haar opdrachtgevers optimaal te ondersteunen. Daarbij speelt ze in op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals de Cloud. Ook borgt ze een hoogwaardige beveiliging van de gegevens die ze technisch beheert en bewaart.

 • Reference ID
  0012349
 • Deadline
  Apply before 17 February 22:30
 • Hours per week
  36h per week
 • Duration
  3 months +
 • Start
  11 February

Check out other events from LINKIT

See more