Job expired

IAM Consultant

IND

36h per week 3 months + Apply before 16 September 10:00

Experience

Medior

category

IT Architecture

technologies

see description

location

Den Haag

Op zoek naar een


Functieomschrijving:

De consultant / architect heeft als primaire taak het opstellen van een zgn Transformatie voorstel waarin beschreven wordt wat de IND moet doen om vanuit zijn huidige IAM landschap te migreren naar de V&J brede doel oplossing. Het huidige landschap bestaat uit gefragmenteeerde technologieën, deel proces oplossingen en bussiness processen welke nog niet overal AVG / BIO compliant zijn. De doel technologie welke V&J gaat gebruiken is bekend: One Identity, de te werven consultant dient hier ruime ervaring mee te hebben opgedaan.

De directie Bedrijfsvoering heeft binnen het project Identity- en accesmanagement (Taskforce IAM) een functie beschikbaar van senior consultant / architect, ter versterking van het projectteam van de Identitymanagement-keten. De Taskforce / het project is onderdeel van een breder programma met als doel het versterken van de compliency aan wet- en regelgeving (BIR, AVG).Binnen de IND omvat Identity - en accesmanagement (IAM) het proces incl. alle technische hulpmiddelen voor het registreren, beheren en onderhouden van identiteitsgegevens, d.w.z. gegevens van elke persoon die voor of in opdracht van de IND werkzaamheden verricht en daarvoor toegang nodig heeft tot voorzieningen, hulpmiddelen en informatie van de IND. Het IdM-proces bestaat uit een keten van activiteiten, waaronder het registreren van identiteitsgegevens, het scannen van het WID-document (paspoort of ID-kaart), en het deels geautomatiseerd, deels handmatig doorgeleiden van de gegevens t.b.v. het toegang geven tot locaties (rijkspas), applicaties en andere IND-bedrijfsmiddelen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een keten van diverse systemen, waaronder de BPI WID-scansoftware, SIMS, de identiteiten-administratie IBIS, DWR-AD en GCMS.Functie-eisen:

 • Ervaring met architectuur (methoden, modelleer-technieken, tools, modellen, etc.)
 • Ervaring met Securitymanagement, bij voorkeur CISSP
 • Minimaal HBO/WO werk- en denkniveau


Bedrijfsinformatie:

De afdelingen IV Ontwikkeling en IV Beheer van de Directie Bedrijfsvoering verzorgen de geautomatiseerde ondersteuning van alle bedrijfsprocessen binnen de IND. Vanwege het belang van de IND systemen voor het bedrijfsproces van de IND is besloten dat cruciale activiteiten blijvend binnen de IND worden uitgevoerd. De IV-organisatie is integraal verantwoordelijk voor de IV-dienstverlening inclusief de dienstverlening van externe partijen.De IV-organisatie levert deskundigheid, en adviseert over de gewenste of noodzakelijke richting, op het terrein van de ontwikkeling van de informatievoorziening. Het modelleren en het doorvoeren van wijzigingen in overleg met de klant is een kerntaak van IV. Naast het technisch beheer en de verdere ontwikkeling van INDiGO ondersteunt de IV-organisatie, ook de flexibele werkplek (DWR), de web gebaseerde ondersteuning door kennissystemen (m.n. SharePoint), de systemen ten behoeve van bedrijfsvoering (Datawarehouse (DWH), Joost, systemen van derden), de publieke omgeving (diensten via internet) en de onderliggende infrastructuur.De IV-organisatie ondersteunt de gebruiker bij het gebruik van de systemen o.a. door de helpdeskfunctie en door kennisoverdracht. Voor de realisatie van voornoemde taken stuurt de IV-organisatie externe dienstverleners aan zoals o.a. het SSC-ICT, Solvinity en Justid.

 • Reference ID
  0010372
 • Deadline
  Apply before 16 September 10:00
 • Hours per week
  36h per week
 • Duration
  3 months +
 • Start
  01 October

Check out other events from LINKIT

See more