Job expired

Technische Applicatie Beheerder

36h per week 12 months + Apply before 09 April 21:59

Experience

Senior

category

Application management

technologies

Ansible
Docker
Jenkins

 • Kubernetes

location

Rotterdam

Voor onze klant Rijkswaterstaat zoeken wij een ervaren Applicatiebeheerder voor het dagelijks operationeel beheer van de DSO-applicaties, gevraagde kennis o.a. RHCE, Docker Swarm, Kubernetes, Jenkins en Ansible.


Opdrachtbeschrijving:

Als Technische applicatie beheerder maak je deel uit van een scrum-team dat verantwoordelijk is voor het dagelijks operationeel beheer van de DSO-applicaties inclusief:

 1. Monitoring
 2. Performance beheer
 3. Uitvoeren (geautomatiseerd) Testen
 4. Probleem management
 5. Verbetervoorstellen maken (technische besluitvorming)
 6. Documenteren (in Confluence zodat je werk overdraagbaar is binnen het team)

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de uitrol van opleveringen van de ontwikkelteams op Docker Kubernetes bij het Standaard Platform (SP). Ook ben je in staat om ontwikkelaars van de teams te adviseren over het gebruik van het Standaard Platform over bijvoorbeeld automatische deploymentscripts met bijvoorbeeld Helm en Ansible.

Achtergrond:

Met de introductie van de Omgevingswet wordt de stap gemaakt naar het één loket principe waar alle gebruikers van het stelsel terecht kunnen voor alle informatie over en gebruikerstoepassingen van de Omgevingswet. In de Omgevingswet wordt een belangrijke stap gezet naar decentralisatie van de regelgeving betreffende de Openbare Ruimte. In het omgevingsloket zullen daarom de regels van zowel het Rijk als gemeenten, waterschappen en provincies in onderlinge samenhang worden ontsloten. De software van de verschillende ontwikkelscrum-teams maakt gebruikt van de Docker Kubernetes containertechnologie oplossing.Knock-out eisen:

 • Relevante opleiding op tenminste HBO niveau (informatica of informatiekunde is een pre)
 • Certificering: Red Hat Certified Engineer
 • Kennis en ervaring met: Docker Swarm, Kubernetes, Jenkins
 • 2 jaar Kennis van Containerization (inrichten van Docker omgevingen, automatiseren van deployments en continuous integration)
 • 2 jaar Kennis van Standaard Platform

Je bent in staat om ontwikkelaars te adviseren over het gebruik van het Standaard Platform over bijvoorbeeld automatische deployment scripts, Helm, Jenkins en Ansible.Organisatorische context en cultuur

Programma DSO wordt uitgevoerd binnen een SAFE AGILE werkomgeving. Rijkswaterstaat is ontwikkelpartner van het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) programma en is georganiseerd in ontwikkelscrum-teams en een beheerscrum-team. Er wordt gewerkt in een multidisciplinair team dat in korte sprints, met een vaste lengte van 2 weken, de producten oplevert.

 • Reference ID
  0012882
 • Deadline
  Apply before 09 April 21:59
 • Hours per week
  36h per week
 • Duration
  12 months +
 • Start
  18 May

Check out other events from LINKIT

See more