This event has already occurred

Webinar: DevSecOps in Practice

Online
4 Jul 2024 10:00 - 11:00

This event is in Dutch only!

Beveiliging moeilijk, duur of overbodig? Tijd om het te herzien!

Security is geen luxe meer – het is essentieel voor elke organisatie. Of het nu gaat om het beschermen van je bedrijfsprocessen of de gegevens van je klanten, security is een cruciaal onderdeel van ons dagelijks werk, vooral bij het ontwikkelen en beheren van software.

Tijdens onze webinar op 4 juli 2024 gaan we dieper in op DevSecOps: het integreren van security in de volledige levenscyclus van een applicatie. We bespreken tools en best practices en bekijken het belang van Threat Modelling, CI/CD pipelines, en code scanning tools. Je gaat zien dat security helemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn.

Inhoud van het webinar:

✔️ Threat Modelling (Plan Fase): Een essentiële stap die helpt om een sterke basis van security awareness te creëren door het hele ontwikkelproces heen.
✔️ CI/CD Pipelines (Build/Test/Release/Deploy Fase)
: Met pipelines creëer je herhaalbare stappen zonder menselijke fouten. Dit bespaart handmatig werk en vergroot de betrouwbaarheid van je infrastructuur.
✔️ SCA en SAST Tools: Ontdek hoe je met Software Composition Analysis (SCA) tools kwetsbaarheden in externe componenten kunt detecteren en met Static Application Security Testing (SAST) tools je eigen code kunt beveiligen.
✔️
Logging en Monitoring: Preventie is beter dan genezen, maar perfecte beveiliging bestaat niet. Daarom is goede detectie en monitoring belangrijk.

Waarom je deze webinar niet wilt missen:

  • Praktische Tools en Technieken: Leer over de meest effectieve tools en technieken om security te integreren in je ontwikkelproces.
  • Direct Toepasbare Kennis: Pas de kennis en best practices meteen toe in je eigen organisatie.
  • Ondersteuning vanuit de Organisatie: Ontdek hoe je devops teams kunt ondersteunen met de juiste tools en processen.


Na de presentatie is er nog tijd voor een exclusieve Q&A-sessie met experts van LINKIT en Rabobank.

Dit exclusieve webinar wordt georganiseerd door LINKIT in samenwerking met Rabobank. Vergroot je kennis over DevSecOps en krijg direct toepasbare inzichten van experts in het veld. Schrijf je in voor onze webinar en zorg ervoor dat security een integraal onderdeel wordt van jouw ontwikkelprocessen.

Leer onze experts kennen!

Anniek van der Peijl – Ethical Hacker bij Rabobank
Anniek is een expert in het uitvoeren van security tests en het ondersteunen van development teams bij het implementeren van securityprincipes. Met haar ervaring helpt ze bij het stroomlijnen van security tools en processen binnen de organisatie.

Dick van Straaten – Lead Principal Cloud bij LINKIT
Dick is een Certified Ethical Hacker met een uitgebreide achtergrond in architectuur, Cloud (native) technologie, softwareontwikkeling en IoT. Naast zijn werk bij LINKIT, ondersteunt hij als politievrijwilliger een team van rechercheurs bij het onderzoeken van cybercriminaliteit.

Phillip van Ee – Cloud Engineer bij LINKIT
Phillip is een all-round IT’er met in de basis veel infrastructuur kennis. Heeft meerdere security gerelateerde opdrachten gedaan en is Certified Ethical Hacker en CISSP gecertificeerd. Hij werkt nu als DevOps engineer bij Wigo4it aan Azure infra en security.

Meld je aan voor de webinar!