Hoe ambitieuze starters zich ontwikkelen tot Mendix Developer

Mendix Low-code

Het Mendix-traineeship biedt ambitieuze starters op de arbeidsmarkt de kans om zichzelf binnen één jaar te ontwikkelen tot Young professional met concrete ervaring als Mendix Developer. Onder leiding van Bob van Heijster (Mendix Squad Lead bij LINKIT) volgen de deelnemers een intensief opleidingsprogramma in een professionele, toegankelijke en innovatieve omgeving om hun technische skills te verbeteren.

Recent is de laatste groep deelnemers gestart met het traineeship, waarvan de eerste acht weken bestonden uit een intensieve bootcamp. In twee artikelen delen zowel de deelnemers als Bob hun ervaringen en hun perspectief op het traineeship om een Mendix Developer te worden. In dit artikel laten we Karsten Smits (27), Marloes van der Haagen (25), Remco ter Horst (28), Suleyman Rabbani (31) en Toon ter Horst (26) aan het woord.

Wil je ook het verhaal van Bob lezen? Lees zijn ervaring hier.

Kun je wat vertellen over je achtergrond?

Karsten: “Ik heb gewerkt als Service Assursance Specialist bij FedEx Benelux. Hier lag mijn focus op het verbeteren van bedrijfsprocessen en dashboardontwikkeling, om deze verbeteringen en gestelde KPI’s te monitoren. Via-via ben ik met Bob (van Heijster, red.) in gesprek geraakt en zijn enthousiasme over low-code, in combinatie met achtergrond, interesseerde me in het traineeship.”

Marloes: “Na het afronden van mijn studies Information Science (bachelor) en Human-Computer Interaction (master), kwam ik in contact met LINKIT. Hoe Shadeé (Braun, red.) LINKIT omschreef en welke potentie Mendix biedt, heeft me doen kiezen voor het traineeship.”

Remco: “Als Functioneel Beheerder bij het Flevoziekenhuis, was ik verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van het SAP-systeem. Toch wilde ik mezelf verder ontwikkelen en, na de gesprekken die ik heb gehad, bleken die mogelijkheden er te zijn bij LINKIT.”

Suleyman: “Eigenlijk ben ik een vreemde eend in de bijt: ik heb een achtergrond als docent Biologie (bachelor) aan de Universiteit Utrecht. LINKIT heeft me overtuigd om de stap naar IT te zetten en ik kan niet anders concluderen dan dat het een geweldige stap is geweest.”

Toon: “Met een afgeronde masteropleiding Behavioural Biology, lijkt een stap naar de IT ver weg. Tijdens mijn zoektocht naar een IT-traineeship, kwam ik bij LINKIT terecht. Ik heb veel gehoord en gelezen over het traineeship en nu, zes maanden later, ben ik een van de deelnemers.”

“LINKIT heeft me overtuigd om de stap naar IT te zetten en ik kan niet anders concluderen dan dat het een geweldige stap is geweest.”

-Suleyman

Hoe omschrijven jullie, in drie woorden, jullie ervaring tot zo ver?

Marloes: “Leerzaam, veelzijdig en interessant.”
Karsten: “Inspirerend, betrokken en vernieuwend.”
Suleyman: “Uitdagend, leerzaam en bovenal leuk.”

Wat heeft je het meeste verrast?

Remco: “Eigenlijk waren de opzet, inhoud en intensiteit precies zoals ik had verwacht. Toch is de ervaring nog steeds heel uitdagend en bevredigend te noemen.”

Suleyman: “Wat me het meest verbaasde, was hoeveel ik in korte tijd van zoveel onderwerpen heb geleerd. Denk bijvoorbeeld aan CSS, HTML, Java(script) en Mendix-gerelateerde onderwerpen.”

Toon: “Ondanks mijn beperkte IT-achtergrond, stond ik er versteld van hoe snel ik -na een week- een basisapplicatie in Mendix kon ontwikkelen. Dit maakte voor mij duidelijk dat je ook zonder IT-achtergrond, snel kunt leren programmeren.”

Wat is je rol binnen LINKIT nu?

Suleyman: “Ik ben betrokken bij Mendix Squad-projecten, zoals de LINKIT-kennisapp. Deze app heeft als doel een beter begrip van het Mendix-platform te creëren, waar gebruikers samen worden gebracht om kennis te delen.”

Karsten: “Als Mendix Developer bij LINKIT werk ik op dit moment aan een opdracht bij een verzekeringsbedrijf. Naast het ontwikkelen, richt ik me ook op de UI-/UX-kant van de applicatie.”

Marloes: “Ik zit in de afrondende fase van een project voor een retail bedrijf, waarna ik meteen doorga met een nieuw project. In de tussentijd breid ik mijn eigen kennis uit met cursussen op het gebied van JAVA en Javascript: iets waar LINKIT haar medewerkers in stimuleert.”

Remco: “Ook ik werk aan een Mendix-opdracht bij een retailbedrijf. Het voelt goed om alle vaardigheden die ik heb geleerd, nu in praktijk toe te passen.”

Toon: “Onlangs heb ik mijn eerste project bij een klant afgerond. Inmiddels geef ik Mendix-training aan medewerkers van een retail bedrijf en kan ik mijn didactische vaardigheden goed toepassen.”

“In de tussentijd breid ik mijn eigen kennis uit met cursussen op het gebied van JAVA en Javascript: iets waar LINKIT haar medewerkers in stimuleert.”

-Marloes

Welk advies heb jij voor toekomstig Mendix-trainees of Mendix developers bij LINKIT?

Karsten: “Lees en oefen met Mendix Learning Paths, voordat je aan de bootcamp begint. Zo raak je ermee vertrouwd en leer je de weg kennen op het platform. Wees daarnaast niet bang om vragen te stellen, zodat je het écht begrijpt. Zo word je de beste Mendix Developer”

Toon: “Vergelijk jezelf niet met andere trainees, collega’s of stagiaires. Iedereen heeft eigen kwaliteiten en na verloop van tijd (en veel oefenen) zul je merken dat de kenniskloof steeds kleiner wordt. Iedereen staat klaar om je te helpen, maar je moet er wel om durven vragen.”

Marloes: “Geniet vooral en haal het maximale eruit, ook al komt er veel informatie op je af. De tijd vliegt, maar het is een geweldige ervaring die je daarna meteen in de praktijk kunt toepassen.”

Suleyman: “Probeer het werktempo dat je tijdens de bootcamp aanhoudt, ook in de periode daarna vast te houden. Hierdoor zal je leercurve groeien en word je sneller veel beter. En durf om vragen te stellen aan ervaren collega’s.”

Remco: “Blijf gefocust en proactief. Ik geloof dat ‘hands-on learning’ de meest effectieve manier is om Mendix te begrijpen en ermee te leren ontwikkelen. Hoe meer moeite je erin steekt, hoe meer je eruit haalt.

“Lees en oefen met Mendix Learning Paths, voordat je aan de bootcamp begint. Zo word je de beste Mendix Developer”

-Karsten

Ben jij ambitieus, gedreven en wil je jezelf blijven ontwikkelen? Dan zijn onze traineeships iets voor jou. Let’s explore more! Neem contact met ons op en wij beantwoorden al je vragen en vertellen je alles over de verschillende opleidingsprogramma’s die wij hebben.