Het consortium van specialistische partijen bestaande uit LINKIT, Bartosz en DiVetro heeft de raamovereenkomst voor de flexibele IT-inhuur van DICTU (Dienst ICT Uitvoering) gegund gekregen. DICTU is een van de grotere ICT-dienstverleners binnen de Rijksoverheid. Met deze nieuwe gunning continueert het consortium haar rol als een van de vaste IT-leveranciers van DICTU. De geraamde totale opdrachtwaarde is 330 miljoen, met een maximum van 396 miljoen, voor de duur van 4 jaar. Het consortium krijgt de aanbesteding van DICTU voor de derde maal op rij gegund. Naast het consortium hebben nog 7 andere partijen de tender gegund gekregen.
Het consortium wordt per aanbesteding aangevuld met specialistische bedrijven die specifieke competenties of technologieën hebben die aansluiten bij de klantbehoefte. Voor het nieuwe contract met DICTU zijn de specialistische partijen Techforce1, Profource, Akkodis, Taxonic en Inwork aangesloten.
Eric Holierhoek, CCO bij LINKIT: “We zijn trots en dankbaar dat DICTU ons wederom de tender heeft gegund. Onze kandidaten werken graag bij DICTU: DICTU speelt een zeer prominente rol in de IT van de Rijksoverheid en werkt met steeds modernere omgevingen. De spreiding over 3 locaties maakt het extra interessant.”
Koen van Mol, managing partner bij Bartosz: “Als consortium zijn we zeer verheugd over het vertrouwen dat ons is gegeven nu de aanbesteding van DICTU ons opnieuw is gegund. In de komende periode gaan we weer hard aan de slag, zodat onze professionals met hun expertise kunnen bijdragen aan een van de grootste ICT-dienstverleners binnen de Rijksoverheid.”
Marc Mathot van DiVetro over de gunning: “Wij zijn blij dat we digitale vooruitgang bij DICTU verder mogen helpen en kunnen bijdragen aan de verdere digitalisering van de Rijksoverheid.”
DICTU
DICTU is een van de grootste ICT-dienstverleners binnen de Rijksoverheid. Ruim 1.800 gedreven professionals werken in Den Haag, Assen en Zwolle vol enthousiasme en met focus op de klant aan voor Nederland belangrijke IT-systemen.
DICTU legt zich toe op het ontwikkelen en beheren van systemen en applicaties en de bijbehorende dienstverlening. Dat kunnen bedrijfsvoeringsapplicaties, websites en apps zijn, maar ook digitale werkplekken en applicaties op het gebied van subsidies, inspecties en registers. Daarbij wordt gebruik gemaakt van moderne technieken en ontwikkelingen zoals Cloud, Mobile en Big Data.