language-icon
icon-chevron-down-secondary
EN
NL
Werken bij LINKIT
Waarom low-code en Agile werken een bedrijfskundig droompaar vormen
OUTSYSTEMSSCRUMAGILE

Binnen de IT staat de ontwikkelsnelheid al een aantal jaar hoog op de agenda. Dit heeft een aantal redenen. Zo zijn IT-professionals niet alleen duur, maar ook zeldzaam. Door efficiënter te werken druk je niet alleen de kosten, maar kun je ook meer projecten aannemen en hoef je als IT-bedrijf minder vaak ‘nee, geen tijd’ te verkopen. Ook voor de opdrachtgevers zijn de voordelen evident. Bij LINKIT maken we sinds een aantal jaren gebruik van een gouden combinatie: low-code ontwikkelen door Agile te werken. Één plus één is drie, volgens onze ontwikkelaars. Wat is het geheim daarachter?

Agile

Om bij Agile te beginnen: deze werkmethode is rond de jaren ’90 ontwikkeld. Het hoofdonderdeel is het zogenaamde Agile Manifesto. Agile werken kan op meerdere manieren, maar is vooral bekend vanwege het werken in korte ‘sprints’. Periodes van één of twee weken waarin duidelijke omschreven taken binnen een team worden uitgevoerd, waarbinnen altijd meerdere skillsets zijn vertegenwoordigd. Bijvoorbeeld die van .NET developer of data engineer. Daarna volgt altijd een evaluatie, waarna de ‘product owner’, de vertegenwoordiger van de opdrachtgever, de mogelijkheid heeft om bij te sturen voordat de volgende sprint begint. In tegenstelling tot de aloude watervalmethode zit je als opdrachtgever met Agile veel dichter op de uitvoering. Niet alleen wordt er sneller gewerkt, maar ook de kans op fouten is fors lager. Een van de bekendste Agile werkmethodes is Scrum.

Low-code

Een low-code is er om razendsnel nieuwe applicaties te ontwikkelen. Dit kan vooral doordat het programmeren met low-code grotendeels visueel gebeurt. Veelgebruikte features, of stukken code zijn voorgeprogrammeerd en kunnen simpelweg achter elkaar worden gesleept. Dit maakt het mogelijk om al binnen een paar uur een werkend prototype op te leveren. Afhankelijk van de gevraagde complexiteit kan een project binnen enkele dagen of weken worden opgeleverd.

Agile is vooral bedoeld als methode om een langzame manier van programmeren sneller uit te voeren. Maar wat levert het op als je het combineert met een ontwikkelmethode die op zichzelf al heel snel is?

Low-code met Agile in sneltreinvaart

Onze ervaring is dat het een dubbele groeiversneller is. Door Agile te werken, haal je de maximale snelheid uit de ontwikkelmogelijkheden van low-code. Omdat het ontwikkelen zo snel gaat is het wel aan te raden om de tijd van iedere sprint flink te verkorten. Bijvoorbeeld naar een week in plaats van twee weken. Door low-code te gebruiken wordt de wachttijd van de product owner drastisch verkort en kan het volledige traject in razendsnel tempo worden afgelegd. Agile, maar dan in sneltreinvaart.

Uitstekende resultaten low-code en Agile

Agile is zeer geschikt om binnen een zeer snel ontwikkelingstraject toch de controle te behouden en er als opdrachtgever zeker van te zijn dat het optimale resultaat zeer snel wordt opgeleverd. Bij LINKIT bereiken we hier uitstekende resultaten mee, met zeer tevreden opdrachtgevers als gevolg, zoals ook te lezen is in deze business case.

Heb je interesse in het (laten) uitvoeren van een project via deze droomcombinatie? Neem dan contact op met één van onze experts voor meer informatie?

Andere OutSystems artikelen
ARTIKEL
ARTIKEL