language-icon
icon-chevron-down-secondary
EN
NL
Werken bij LINKIT
Waarom OutSystems sneller, goedkoper én makkelijker is!
OUTSYSTEMSSCRUM

Wat is de overeenkomst tussen Python en Chinees? Antwoord: voor een buitenstaander zijn ze allebei totaal onbegrijpelijk. Programmeren is een vak apart, waarbij vakmensen bovendien schaars. De mogelijkheid dat je als buitenstaander zelf kunt programmeren lijkt dan ook ver weg. Toch is het niet zo. Met OutSystems ligt de lat namelijk een heel stuk lager en dat biedt veel voordelen.

Ontwikkelen in sneltreinvaart

Het grote verschil van het ontwikkelen in OutSystems, ten opzichte van klassieke programmeertalen zoals Python, Java en .Net, is dat OutSystems low code is. Het gebeurt grotendeels visueel. Veelgebruikte features, of stukken code zijn voorgeprogrammeerd en kunnen simpelweg achter elkaar worden gesleept. Hierdoor kan niet alleen heel snel worden geprogrammeerd, waardoor de kosten flink omlaag gaan, maar wordt het ook een stuk makkelijker.

Als bedrijf kun je daar op meerdere manieren voordeel uithalen:

1. Ontwikkelen in recordtempo

Waar een ontwikkeltraject voor een applicatie volgens traditionele programmeertalen vaak maanden kost, is dit met OutSystems eerder weken. Helemaal als je het combineert met werken volgens de Scrum-methode en de opdracht natuurlijk helder is. Wil je snel resultaat en is de te ontwikkelen applicatie niet al te complex? Dan is OutSystems onverslaanbaar.

2. Word zelf een expert

Heb je wel eens gehoord van het fenomeen ‘citizen developer’? Hiermee worden niet-programmeurs aangeduid die, na een korte training, zelfstandig kunnen programmeren met bijvoorbeeld OutSystems.

Eisen klassiek programmeren

Er is echt een groot verschil tussen programmeren in code en visueel programmeren. Met code moet je precies weten wat en hoe je het opschrijft en moet je bovendien ook de logica nog in de gaten houden. De foutkans is behoorlijk groot en ervaring is dan ook heel belangrijk. Net zoals met iedere taal leer je coderen vooral door het veel te doen.

Eisen OutSystems

Maar op het moment dat alle code al voorgeprogrammeerd is, blijft alleen het denken in de logica over: ervoor zorgen dat ieder blokje op de juiste plaats staat. Ben je handig met Excel? Dan kun je zeer waarschijnlijk ook programmeren in OutSystems. En dat biedt natuurlijk mogelijkheden.

Citizen development in de praktijk

Vanuit LINKIT kunnen we bijvoorbeeld je IT-afdeling een korte training geven in OutSystems, waarna we vervolgens op de achtergrond aanwezig blijven tijdens de ontwikkeling van de omgeving. Het grote voordeel van ontwikkelen in eigen beheer is dat je na de afronding niet bij een derde partij hoeft aan te kloppen voor een verandering in de applicatie. Bovendien opent het de deur naar nog veel meer zelf te ontwikkelen applicaties.

80/20 regel

Om een idee te krijgen van de mogelijkheden van citizen development: je mag uitgaan van de bekende 80/20 regel. Tachtig procent van het werk kun je uitvoeren in twintig procent van de tijd. Voor de overige twintig procent, het meer complexe gedeelte van een applicatie, is het aan te raden om expertise van buiten in te schakelen.

Wil je meer weten over de unieke mogelijkheden van OutSystems voor jouw bedrijf? Neem dan contact op met één van onze experts voor meer informatie. Of lees onze business case 'In 3 weken (bijna) zelf een low-code applicatie bouwen' om een idee te krijgen van de uitvoering.

Andere OutSystems artikelen
ARTIKEL
ARTIKEL