LinkiT Partner - IBM


IBM is één van de grootste technologie bedrijven van de wereld. Het is de grootste technologie en consulting werkgever in de wereld, met ongeveer 427,000 medewerkers met klanten in 170 landen. IBM biedt een breed scala van technologie en adviesdiensten; een brede portefeuille van middleware voor samenwerking, predictive analytics, softwareontwikkeling en beheer van systemen; en werelds meest geavanceerde servers en supercomputers. Gebruik makend van haar business consulting, technologie en r & d expertise, helpt IBM haar klanten "slimmer" te worden omdat de planeet digitaal steeds meer onderling verbonden worden. Dit omhelst onder andere het werken met organisaties en regeringen om systemen te bouwen die verkeersdoorstroming, beschikbaarheid van schoon water, en de gezondheid en veiligheid van de bevolking verbeteren. IBM investeert meer dan 6 miljard dollar per jaar in r & d, en voltooide alweer haar 18e jaar als patentleider. IBM Research heeft meer erkenning gekregen dan welke commerciële technologie onderzoeksorganisatie en is de werkgever van 5 Nobelprijswinnaars, 9 VS medailles voor technologie, 5 VS medailles voor wetenschap en 6 Turing Awards. Het bedrijf was de uitvindinger van de PC; SABRE reizen reserveringssysteem; UPC codes, Watson, de Jeopardy!-spelende computer, en nog veel meer.

IBM Business Partners

Business Partners spelen een cruciale rol in de marktbenadering van IBM, als de primaire leveranciers voor het leveren van IT-oplossingen in het MKB-segment. Bij het aanbieden van solutions aan de grotere bedrijven wordt vaak gezamenlijk geopereerd.

Vanwege het strategische belang werd in 1996 de samenwerking tussen IBM en de IBM Business Partners voor het eerst formeel vastgelegd in de wereldwijd van toepassing zijnde IBM Business Partner Charter. En die is nog steeds van kracht, met dien verstande dat de samenwerkingsverbanden alleen nog maar hechter zijn geworden. Om relaties de meest adequate oplossing te kunnen bieden, vormen zich steeds meer zogenaamde Value Nets waarin de core competenties van diverse Business Partners en IBM worden gebundeld tot één totaal-oplossing.